Over Mij

 

Mijn naam is Maren van der Burght en ik ben een 22 jarige freelance fotograaf uit Nijmegen. Sinds 2016 fotografeer ik portretten, concerten, paarden, en evenementen.

Ik zou mezelf omschrijven als nieuwsgierig, open, vrolijk en ondernemend. In fotografie kan ik echt mijn passie en creativiteit uiten.

​Naast fotografie ben ik bezig met het vierde jaar van de opleiding Communicatie: International Event, Music and Entertainment Studies in Tilburg. Daarnaast ga ik het liefst zo vaak mogelijk naar concerten en festivals. Ieder jaar ben ik te vinden op Down The Rabbit Hole festival, samen met een grote groep vriendinnen.

Ook ben ik gemiddeld 2 keer in de week te vinden tussen de paarden. Ik heb het geluk een hele leuke fjord genaamd Amara te mogen rijden en verzorgen. Daarom dus mijn liefde voor paardenfotografie!


Wil je meer weten over mij of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan snel contact op via de contactpagina.

Fotografe bij: The Daily Indie, Melkweg Amsterdam.

Persoonlijke instagram: @marenvdb
Portret / concert Instagram: @marenvanderburght
Paardenfotografie: @marenvdb.photography

Facebook: @marenvdb.photography

Deze foto is gemaakt door Days In June Fotografie


Hoe ben je begonnen met fotografie?

Sinds 2019 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor was ik echter al een hele tijd bezig met fotografie! Het begon allemaal toen Hyves nog populair was. Ik en een aantal vriendinnen deden vaak ‘fotoshoots’ samen. Die foto’s zagen er natuurlijk echt niet mooi uit en waren gemaakt met een compactcamera. Eind 2013 kochten mijn ouders een spiegelreflexcamera, de Canon 700d. Vanaf dat moment was ik verkocht! Inmiddels heb ik meerdere upgrades gedaan naar een professionelere camera met daarbij diverse lenzen.

Welk moment van de dag is het mooiste voor een fotoshoot?

Ik houd super veel van zonsondergang! De prachtige gouden kleuren en het zachte licht… Ook in de herfst en de winter kan de zonsondergang heel mooi zijn.

Op welke locaties kunnen we de fotoshoot doen?

In principe ben ik wereldwijd beschikbaar… haha. Tijdens het bespreken van de shoot bekijken we welke locatie het meest geschikt is. Locaties zoals bos, duinen, aan zee of op de heide zijn erg mooi voor paardenfotografie. Natuurlijk kun je niet zomaar een paard mee de stad in nemen. Portretfoto’s kunnen wel erg mooi zijn op een stadse locatie. Voor een mooie muur of in een leuk cafeetje. Net wat bij het idee van de shoot past.

Omdat ik een fotograaf ben vanuit Nijmegen weet ik daar natuurlijk de beste plekjes te vinden. Ook in andere steden weet ik mooie locaties voor portretshoots, paardenfotografie of bruiloften. 

Waar kun je mij echt heel blij mee maken?

Een heel goed concert, een mooie zonsondergang, en natuurlijk reizen (en de voorpret daarvan!). Ook van nieuwe cameraspullen, heerlijk eten en met vrienden afspreken word ik heel erg blij. Zoals je misschien wel merkt loop ik het allerliefst rond met een camera in mijn handen.

Maren van der Burght Freelance Fotograaf Nijmegen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven